Як уникнути отруєння під час відпочинку
Літо – період активних відпусток, подорожей та пікніків, а ще, як не прикро, великої кількості харчових отруєнь, до яких найбільше схильні діти, але й від яких не застраховані дорослі.
У теплий період значно зростає ймовірність отруїтися, адже через спеку продукти псуються швидше, ніж зазвичай.
Тому ми нагадаємо основні правила, які допоможуть уникнути проблем зі здоров'ям під час відпочинку і після нього:
1. Найперше потрібно готувати самостійно. Не варто скуповувати їжу на ринку перед від'їздом за місто, а краще зробити все самостійно. Це дозволить бути впевненим у тому, що під час готування дотримані всі санітарні норми.
2. Потрібно обов'язково мити руки і свіжі продукти. Дуже часто на ринках продавці пропонують на місці спробувати їх товар, щоб переконатися в бездоганному смаку. Проте тут кожного чекає певна небезпека. Адже невідомо, хто до цього чіпав продукти, скільки на них бактерій і бруду, а ходячи по ринку неможливо мати чисті руки.
Під час відпочинку потрібно дотримуватися правил, щоб уникнути отруєння
1. Не брати з собою продукти, що швидко псуються – особливо це стосується десертів з білковим кремом.
2. Для того, щоб уникнути отруєння на відпочинку - треба вживати їжу одразу після приготування. У літній спекотний день будь-яка страва стає потенційно небезпечною для травлення, якщо зберігається понад дві години.
3. Також, варто пам'ятати і про те, що свіжі продукти не можна нарізати на дошці, де раніше нарізали м'ясо або рибу. Так, бактерії з сирого м'яса чи риби проникають в дошку, а потім переселяються в свіжі овочі і потрапляють в організм людини, викликаючи симптоми харчового отруєння.